Hírek, aktualitások

FOGYASZTÓVÉDELEM

Fogyasztóvédelmmel kapcsolatos információk, linkek

Figyelemfelhívás csalásokra

Kedves Ügyfelünk!

Néhány napja felhívtuk figyelmüket, egy új fajta csalási módszerre. A csalók valamelyik webáruház vagy egyéb szolgáltató nevében jelentkeznek, arra hivatkoznak, hogy valaki vásárlást indított a hívottfél kártyájával, de ezt ők észrevették, ezért letiltották. 

Figyelemfelhívás csalásokra

A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatás szerint az elmúlt hónapokban megnövekedett a banki ügyfelekkel szembeni adathalász kísérletek, új módszerekkel próbálják csalók megszerezni az ügyfelek bankszámla vagy bankkártyaadatait.

OBA tájékoztató betéteseknek

Általános tájékoztatás örökösök részére

Ezzel a tájékoztatóval szeretnénk Önnek segítséget nyújtani, hogy egy haláleset bekövetkezésekor haláleseti kedvezményezettként vagy örökösként minél könnyebben és rövidebb idő alatt intézhesse banki ügyeit.

Hiteltörlesztési moratórium

Fizetési nehézségek

Körösszakáli kirendeltség nyitva tartás változása

Tisztellt ügyflelink!

A Polgári Bank Zrt. Körösszakáli kirendeltségében a nyitva tartás 2020. november 1-jétől az alábbiak szerint változik.

Genius Loci díj 2020.

A Genius Loci díj 2020. regionális díjazottjaként a Polgári Bank Zrt. elnök-ügyvezetőjének Béke Lászlónénak a képviseletében Szolnokiné Gaál Edit hálózatirányítási vezető és Csatári Antal a Bank Hajdúböszörményi fiókjának fiókigazgatója vettek részt, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium Intézményvezetőjének Gyulai Sándornak a kíséretében 2020. október 03-án.

image

Tájékoztató fertőzésveszély elhárítására!

A Polgári Bank Zrt. felelős vállalatként munkatársai és ügyfelei egészségének védelmét is kiemelten fontos feladatnak tartja, a  Bank mindent megtesz a fertőzésveszély elhárítása érdekében.

image

FIGYELEM!

FIGYELEM!

Sajnos a Polgári Bank Zrt. neve mögé bújva is megjelent visszaélési formaként a csalási kísérlet. Bankunk valamely publikus adatát (pl. e-mail címét) felhasználva e-mail, SMS, telefon útján lépnek az adathalász csalók kapcsolatba ügyfeleinkkel, ezáltal próbálva további azonosító információkat szerezni, vagy közvetlenül pénzt kicsalni az ügyfeleinktől.

Tájékoztató

A bankkártyával végrehajtott konverziós fizetési művelek során alkalmazott árfolyamok közlési formájáról.

Rövidesen forgalomba kerülnek a korszerűbb alapanyagú 100 forintosok

2020. második negyedévében kerülnek forgalomba az új alapanyagú 100 forintos érmék. A jelenleg használt 100 forintosokkal továbbra is lehet majd fizetni.

Ügyféltájékoztató Azonnali Fizetési Rendszer

Az Azonnali fizetési rendszer (AFR) indulásának időpontja a Magyar Nemzeti Bank 23/2019 (VI.5.) MNB rendelete alapján 2020. március 2. Az AFR bevezetésével a világ számos országához hasonlóan a magyar pénzügyi rendszerben is alkalmazhatóak lesznek az elmúlt években már elérhetővé vált modern kommunikációs csatornák.

ÚJ fiók nyitása Sopronban!

A Polgári Bank Zrt. exkluzív környezetben az ügyfelek bankolási szokásainak megfelelő és kényelmüket valamint rugalmas ügyfélkiszolgálást biztosító fiók nyitása mellett döntött Sopronban!

image

EXIM díjátadó gála 2018

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) intézménypárosa Budapesten rendezte meg az EXIM AWARDS díjátadó gáláját, ahol a 2017-es évben elért eredmények alapján a leggyorsabban bővülő hitelintézeti partner a Polgári Bank Zrt. lett, a díjat Béke Lászlóné elnök-ügyvezető vette át.

image

Béke Lászlóné „PRO URBE Polgár” kitüntetést kapott

Polgár város általános fejlődése, hagyományainak megőrzése, várospolitikai, gazdasági, szakmai területen kifejtett tevékenysége elismeréseként a Polgár Város Képviselő-testülete Béke Lászlónét „PRO URBE Polgár” Emlékérem kitüntetésben részesítette.

image

Újabb adathalász támadássorozat banki ügyfelek ellen

Budapest, 2017. augusztus 8. – Június óta három nagybank ügyfeleitől próbálták megszerezni bizalmas banki adataikat bűnözők, így feltételezhetően célzott adathalász-támadássorozat zajlik a hazai hitelintézetek fogyasztói ellen. A bankok sohasem kérik el ügyfeleik bizalmas adatait e-mailben, SMS-ben vagy levélben. A fogyasztóknak célszerű azonnal felvenni a kapcsolatot hitelintézetükkel ilyen kísérletek esetén.

Tájékoztató

Tartós Befektetési Számla megszűnéséről és az újrakötés (meghosszabbítás) lehetőségéről.

Internet Bank Biztonsági szint emelés

Tisztelt Ügyfelünk!

A Polgári Bank Zrt az Internet Bank alkalmazás biztonságos használatának és az ügyfelek adatainak védelme  érdekében 2016. szeptember 15-én 22:00 órától az Electra Internet Bank alkalmazás biztonsági szintjét megemeli.

Árfolyamok

Kedvezményes Devizaárfolyam Számlához kapcsolódó devizaügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF323.70326.70329.70
EUR356.40359.40362.40
USD299.20302.20305.20
GBP410.60414.60418.60
DKK47.6648.0448.42
CZK13.6313.7413.85
NOK35.0735.3535.63
PLN78.1578.7879.41
SEK34.6934.9735.25

Frissítve: 2021.04.13 verzió: 2

Valutaárfolyamok Devizaügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF315.29325.04334.79
EUR348.37357.30366.23
USD293.01300.52308.03
GBP400.25412.63425.01

Frissítve: 2021.04.13 verzió: 2

Devizaárfolyamok Hitelügyletekhez

DevizaVételKözépEladás
CHF320.83325.04329.28
EUR352.67357.30361.96

Frissítve: 2021.04.13 verzió: 2

Fizetési nehézségek

image

FIZETÉSI NEHÉZSÉGEI AKADTAK?

A POLGÁRI BANK SZEMÉLYRE SZABOTT MEGOLDÁSOKKAL SEGÍT, HOGY HAVI TÖRLESZTÉSI TERHEI NE OKOZZANAK GONDOT ÖNNEK!

A Polgári Bank célja, hogy a hiteltörlesztésükben nehézségekkel küzdő ügyfeleinek olyan lehetőségeket és testre szabott megoldásokat kínáljon, amelyek révén a törlesztőrészletek nagysága ügyfelei megváltozott egyéni élethelyzetéhez és anyagi lehetőségeihez igazodik, akik ezáltal képessé válnak arra, hogy hitelüket a továbbiakban folyamatosan törlesszék.

Annak érdekében, hogy mindkét fél számára leginkább megfelelő, személyre szabott fizetéskönnyítő megoldást dolgozhassunk ki, minden ügyfélnél megvizsgáljuk, hogy hogyan lehet a hitelt úgy átalakítani, hogy az ügyfél számára a legkedvezőbb módon megfizethető és vállalható törlesztőrészletet eredményezzen – figyelembe véve természetesen a kölcsönfelvevők élethelyzetét, a meglévő kölcsön típusát, jellemzőit, tulajdonságait. Ehhez azonban elengedhetetlen az ÖN teljeskörű együttműködése a Bankkal.

A Bank mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse Önt a fizetési nehézségeinek megoldásában, alapvető érdekünk a kölcsönös és jól működő partneri kapcsolat fenntartása.

Mit kell tennem?

Nagyon fontos, hogy Ön pontosan és teljeskörűen tisztában legyen saját pénzügyi helyzetével. Kérjük, mielőtt felveszi velünk a kapcsolatot, gondolja végig a következőket:

Milyen a jelenlegi pénzügyi helyzete, és mi az oka a nehézségeinek?

 • Írja össze bevételeit és kiadásait, hogy átlássa jelenlegi pénzügyi helyzetét, mely azért is fontos, hogy fel tudja mérni, mekkora összeg hiányzik a költségvetéséből és eldöntheti melyik kiadása kevésbe fontos.
 • Fontos, hogy tisztában legyen vele, miért változott meg a korábbi anyagi helyzete, ez határozza meg a probléma mértékét és a lehetséges megoldásokat.
  • Lecsökkent a jövedelme?
  • Tartós munkaképtelenség (pl.baleset, betegség)?
  • Elvesztette a munkahelyét?
  • Nagyobb váratlan kiadás?

Milyen mértékű a fizetési nehézség?

ÁTMENETI FIZETÉSI NEHÉZSÉG

TARTÓS FIZETÉSI NEHÉZSÉG

A fizetési nehézség átmeneti ha legfeljebb 6 hónapig tart és esetleg csak kisebb összegekben vagy egyáltalán nem tudja fizetni a törlesztő részletét.

A fizetési nehézség tartós, ha várhatóan fél évnél tovább tart és nagy valószínűséggel nem lesz képes fizetni a törlesztőrészleteit.

Ennek okai lehetnek:

 • betegség
 • baleset
 • váratlan nagyobb kiadás
 • jövedelem csökkenés

Ennek okai lehetnek:

 • munkahely elvesztése
 • hosszabb orvosi kezelés
 • válás, haláleset
 • természeti katasztrófa
 • tartós bevételkieséssel járó egyéb esemény (pl.COVID-19 világjárvány hatása)

 Hogyan segíthetünk Önnek, ha fizetési nehézségei adódnak?

 1. Törlesztő részlet csökkentése a kölcsön futamidejének meghosszabbításával:
  Amennyiben az adott kölcsöne esetében a lehetséges maximális futamidőt a szerződéskötéskor nem használta ki, és a szerződése szerinti fizetési kötelezettségének nem tud eleget tenni, a futamidő hosszabbításával a havi törlesztőrészletek csökkentésére van lehetősége, mely szerződés módosítással jár.
 2. Lejáraton belüli törlesztés átütemezés:
  A lejáraton belüli törlesztés átütemezés esetében maximum 6 hónap türelmi idő engedélyezhető, mely türelmi idő alatt Önnek nem kell megfizetnie csak a kamatot. A türelmi idő után emelt összegű törlesztő részletet vagy futamidőhosszabbítást kérhet.
 3. Fizetési halasztás engedélyezése:
  Amennyiben Ön az egyes kiemelt társadalmi csoportok, valamint pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálását szolgáló átmeneti intézkedésekről szóló 2020. évi CVII. törvény 6.§-ában meghatározott egyik feltételnek sem felel meg, de fizetési nehézséggel küzd, kérelmezheti, hogy 2021. január 01-től 2021. június 30-ig fizetési haladékot kapjon és az engedélyezett haladék időszaka alatt az esedékes törlesztőrészlet beszedését a Hitelintézet leállítsa. A fizetési haladékot követően Ön vagy emelt összegű törlesztő részlet, vagy - amennyiben a futamidő megengedi - hosszabb futamidő engedélyezését kérelmezheti.

Hogyan kell igényelnem a fizetéskönnyítési eljárást?

Töltse le az alábbi igénylési dokumentumokat:

Tájékoztatók:

Töltse ki a fenti nyomtatványokat és a bírálathoz szükséges iratokat küldje meg elektronikusan a fizeteskonnyites@polgaribank.hu e-mail címre, hogy mielőbb segíthessünk problémája megoldásában! Amennyiben az elektronikus dokumentum küldés problémát okoz Önnek abban az esetben kérelmét benyújthatja a lakóhelye szerint illetékes bankfiókunkban is!

A jelenlegi rendkívüli járványhelyzetre tekintettel kérjük ügyfeleinket, hogy a kérelem benyújtása kapcsán lehetőség szerint az elektronikus csatornát vegyék igénybe!

A fizetési nehézségekről és a lehetséges megoldásokról további információkat a Magyar Nemzeti Bank Honlapján talál!

https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hitel-lizing#fizetesi-nehezsegek

Bízunk benne, hogy fizetési problémáira sikerül az Ön közreműködésével megoldást találnunk!

Kérjük Önt, hogy a pénzügyeit illetően a lehető legkörültekintőbben mérlegelje az egyes konstrukciókban való részvételt és döntését felelősen hozza meg! 

A tájékoztatóban bemutatott, rendelkezésre álló lehetőségekkel élve megelőzheti – nem teljesítés miatt - a szerződés felmondását, a fedezetül szolgáló ingatlan kényszerértékesítését.

 

Kérjen segítséget szakértő kollégáinktól telefonon:

Hívja a +36 80 342 438 telefonszámot, ahol kollégáink egyeztetnek Önnel fizetési nehézségeiről, és a probléma lehetséges megoldásáról.